دانستنی های شیمی

خواص و کاربردهای مواد شیمیایی

دانستنی های شیمی

خواص و کاربردهای مواد شیمیایی

دانستنی های شیمی

در این وبلاگ به ارائه مطالب کاربردی در مورد خواص ویژگی ها و کاربردهای مواد شیمیایی مختلف پرداخته میشود.ارائه اطلاعات عمومی و محتوای جذاب در مورد علم شیمی و مواد شیمیایی مختلف از اهداف اصلی این وبلاگ است .

  • ۰
  • ۰

سولفات منیزیم به عنوان یکی از شناخته شده ترین نمک های فلز منیزیم با فرمول شیمیایی MgSO4 دارای وزن مولی 120.366  گرم بر مول در فرم خشک یا انهیدروس می باشد. این ماده به دو صورت خشک یا هیدراته تولید میشود فرم هیدراته ان دارای انواع مختلفی شامل مونوهیدرات یا یک ابه ،تری هیدرات یا سه ابه، پنتا هیدرات یا پنج ابه ،هگزا هیدرات یا شش ابه،هپتا هیدرات یا هفت ابه میباشد . نمک هفت ابه سولفات منیزیم با نام نمک اپسوم نیز شناخته میشود که در سال 1695 در اب های معدنی کشف شد.

در جدول زیر برخی از خواص این ماده را میبینید .

خواص

مقادیر

نوع

خشک

هفت ابه

شکل ظاهری

پودر سفید

کریستال سفید رنگ

وزن مولی

120.366g/mol

246.47g/mol

دانسیته

2.66g/cm3

1.68 g/cm3

نقطه ذوب

Decomposes at1124°C

Decomposes at 150°C

حلالیت در آب

35.1g/100Ml(20°C)

113g/100Ml(20°C)

حلالیت

1.16 g/100Ml(18°C,ether)

حلالیت اندک در الکل،گلیسرول،و نامحلول در استون

 نمک های هیدراته در اب دارای PH 5.5 تا 6.5 میباشند

روش تولید سولفات منیزیم چیست؟

برای تولید این ماده شیمیایی از برهمکنش بین سولفات سدیم با انوع نمک های منیزیم که قابل حل میباشند مطابق با واکنش زیر استفاده میشود.

MgCl2 + N2SO4 ⇒ MgSO4 + 2NaCl

البته این ماده در فرم هیدراته به صورت طبیعی وجود دارد . سنگ های معدنی کیزریت و اپزومیت حاوی سولفات منیزیم هیدراته هستند و میتوان در ازمایشگاه نیز با واکنش اسید سولفوریک و یکی از نمک های منیزیم مثل اکسید منیزیم ،هیدروکسید منیزیم و یا کربنات منیزیم تولید شود.

واکنش های این فرایند ها مطابق با معادلات زیر است


MgO + H2SO4 ⇒ MgSO4 + H2O

Mg (OH) 2 + H2SO4 ⇒ MgSO4 + 2H2O

MgCO3 + H2SO4 ⇒ 4 + CO2 + H2O

کاربردها

صنایع مختلیفی مثل تولید کود شیمیایی،سیمان و بسیاری ازصنایع شیمیایی و داروسازی ها از این ماده استفاده میکنند.  برای تولید نوع خاصی از سیمان به نام اکسی سیمان میتوان از سولفات منیزیم استفاده کرد .در داروسازی در تولید برخی از داروهای مسکن این ماده کاربرد دارد.علاوه بر این در فرایند فراوری محصولاتی مانند پنبه یا ابریشم از این نمک منیزیم به عنوان عامل تثبیت کننده رنگ استفاده میشود. همچنین در فراوری پشم و منسوجات ضد اتش نیز کاربرد دارد .

در ابکاری الکترولیتی منیزیم میتوان از این ماده به عنوان عام منیزیم  استفاده کرد . همچنین در ازمایشگاه های شیمی الی و تجزیه در تست و انالیز GC  کاربرد دارد .

علاوه بر موارد ذکر شده این ماده به عنوان منبع منیزیم و کود شیمیایی تامین کننده این ماده مغزی در کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد .

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی