دانستنی های شیمی

خواص و کاربردهای مواد شیمیایی

دانستنی های شیمی

خواص و کاربردهای مواد شیمیایی

دانستنی های شیمی

در این وبلاگ به ارائه مطالب کاربردی در مورد خواص ویژگی ها و کاربردهای مواد شیمیایی مختلف پرداخته میشود.ارائه اطلاعات عمومی و محتوای جذاب در مورد علم شیمی و مواد شیمیایی مختلف از اهداف اصلی این وبلاگ است .

  • ۰
  • ۰

سولفات کبالت

سولفات کبالت با فرمول شیمیایی CoSO4  یکی از معروف ترین نمک های کبالت میباشد. فرم هیدراته این ماده به با فرمول شیمیایی CoSO4.H2و CoSO4.7H2 به صورت پودر کریستال قرمز رنگ و بی بو میباشد که در آب و در متانول محلولم یباشد از جمله خواص فیزیکی و شیمیایی این محصول میتوان به خاصیت پارا مغناطیسی آن اشاره کرد نقطه ذوب 735درجه سانتی گراد است این ماده در دمای 250 درجه سانتی گراد آب خود را از دست میدهد.این ماده در حلال های غیر قطبی انحلال ناپذیر میباشد

سولفات کبالت

تولید سولفات کبالت

سولفات کبالت محصول واکنش کبالت فلزی با سولفوریک اسید است .میتوان به جای کبالت فلزی از اکسید یا هیدروکسید آن استفاده کرد.

Co(s)+H2SO4(aq)→ Co2++SO42-+ H2

کاربرد

یکی از مهمترین کاربردهای سولفات کبالت در تولید رنگ و پیگمنت ها میباشد .رنگ دانه های ساخته شه از کبالت در تولید انواع شیشه و چینی استفاده میشود .

از دیگر کاربردهای سولفات کبالت میتوان به استفاده از آن در باتری های قابل شارژ و همچنین در آبکاری فلزی اشاره کرد.

کاربرد اکسید یا سولفات کبالت در صنعت باتری سازی شامل مواردی از قبیل NiCoO4 وLa2CoO4   به عنوان مواد آندی در الکترولیز آب، LiCoO2   به عنوان الکترود در باتری های لیتیوم، NaCoO2   به عنوان کاتد در باتری های سدیم و ۴CoMoO   به عنوان الکترود پیل سوختی می باشد.

 

در پزشکی در پرتو درمانی یا رادیوگرافی از سولفات کبالت به دلیل خاصیت رادیواکتیو کبالت استفاده میشود همچنین از کبالت و ویتامین B12 در درمان کم خونی استفاده میشود.همچنین این ماده به عنوان پادزهر سیانید ها استفاده میشود و در درمان این نوع مسمومیت ها استفاده میشود .

از تاثیرات کبالت در تغذیه دام میتوان به نقش این عنصر در کمبود ویتامین B12 که ناشی از عدم توانی میکروارگانسیم های کوجود در دستکاه گوارش دام است اشاره کرد.بناراین سولفات کبالت به عنوان یک افزودنی به خورا دام ها اضافه میشود.

سمیت و خطرات کبالت

استنشاق سولفات کبالت سمی است و موجب احساس سوزش در پوست ، چشم، دستگاه تنفس و ایجاد صده به قلب و کلیه میکند.

این ماده میتواند باعث جهش یافتن سلولها  بروز سرطان در پستانداران شود.

ایمنی

هنگام کار با اینماده باید تماس مستقیم با پوست و چشم جلوگیری کرد .قبل از استفاده MSDS این ماده باید مطالعه شود و هنگام کار از دستکش و ماسک مناسب استفاده کرد.

  • ۹۸/۱۲/۲۵
  • yasaman hpour

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی