دانستنی های شیمی

خواص و کاربردهای مواد شیمیایی

دانستنی های شیمی

خواص و کاربردهای مواد شیمیایی

دانستنی های شیمی

در این وبلاگ به ارائه مطالب کاربردی در مورد خواص ویژگی ها و کاربردهای مواد شیمیایی مختلف پرداخته میشود.ارائه اطلاعات عمومی و محتوای جذاب در مورد علم شیمی و مواد شیمیایی مختلف از اهداف اصلی این وبلاگ است .

  • ۰
  • ۰

نیترات نقره

نیترات نقره یک ترکیب معدنی با  فرمول شیمایی AgNO3 و یکی از معروف ترین ترکیبات نقره است که به عنوان پیش ماده حاوی نقره کاربرد های فراوانی دارد.نام دیگر این ماده نیترات دارژان است .

خواص و ویژگی ها

این ماده بی رنگ بسیار محلول و سمی است این ماده دارای جرم مولی 169.87گر بر مول است شکل ظاهری آن به صورت پودر سفید رنگ است .چگالی این ماده برابر با 4.35گرم بر سانتی متر مکعب است دمای ذوب 212درجه سلسیوس   و دمای جوش 444درجه سلسیوس است.این ماده در اب اتانول و استون حل میشود.

سنتز نیترات نقره

نیترات نقره با واکنش نقره مانند شمش نقره یا فویل نقره با اسید نیتریک تهیه می شود و در نتیجه نیترات نقره ، آب و اکسیدهای ازت ایجاد می شود. محصولات جانبی واکنش به غلظت اسید نیتریک مورد استفاده بستگی دارد

3 Ag + 4 HNO3 (cold and diluted) → 3 AgNO3 + 2 H2O + NO

Ag + 2 HNO3 (hot and concentrated) → AgNO3 + H2O + NO2

این امر به دلیل وجود اکسیدهای سمی ازت در طول واکنش در زیر یک کوره بخاری انجام می شود.

 

کاربردها

این ماده کاربردهای بسیاری در صنایع گوناگون دارد

به دلیل احیا شدن اسان نیترات نقره به نیترات از این ماده در تهیه ترکیبات نقره مانند ایینه و جوهر ها نقره استفاده میشود.برای نقره اندود کردن ایینه های نقره ای از نیترات نقره استفاده میشود.در صنعت عکاس نیز این ماده دارای کاربرد فراوان است اما حساسیت نیترات نقره نسبت به هالید های آن به نور به مراتب کمتر است .

ایمنی و خطرات

نیترات نقره سمی است.به طور کلی نمک های نقره به ویژه نیترات نقره با غلطت بیشتر از 2گرم کشنده  هستند

این مواد از طریق پوست جذب میشوند و پیگمانهای با رنگ سیاه یا ابی روی پوست ایجاد میکنند.تماس این محلول این ماده با چشم باعث آسیب رساندن به قرنیه میشود و تماس با پوست بدن انسان منجر به سوزش در ناحیه تماس میشود

 

                                               

استنشاق بخارات نقره در غلظت های بالا منجر به عوارضی مثل سردرد ،سرگیجه ،مشکلات تنفسی و سوزش در مجاری تنفسی میشود.غلظت های بالای این ماده منجرر به خواب الودگی گیجی بیهوشی کما و مرگ میشود.

بلعیدن این ماده باعث اسپیره شدن به شش ها میشود و در صورت استفراغ باعث پنومونتیتیس شیمیایی که کشنده است میشود.

مطالعات ازمایشگاهی تاثیر این ماده بر حیوانات نشان داده که نیترات نقره در بدن حیوانات ازمایشگاهی اثراتی مانند اسیب به کلیه ،چشم،شش،کبد،مغز و آنمی میشود.

برای انسان ها قرار گرفتن در معرض این ماده یا ترکیبات آن میتواند منجر به نارسایی قلبی اسیب رسیدن به مغز و سیستم عصبی شود.

علاوه براین به دلیل خاصیت خورندگی نیترات نقره باید هنگام کار با این ماده نکات ایمینی رعایت شود و استفاده از دستکش و ماسک ضروری میباشد این ماده باعث اسیب رسیدن به محیط زیست میشود و لازم است از وارد شدن ان به محیط زیست جلوگیری به عمل اید.

 

 

 

  • ۹۹/۰۱/۰۹
  • yasaman hpour

نیترات نقره

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی