دانستنی های شیمی

خواص و کاربردهای مواد شیمیایی

دانستنی های شیمی

خواص و کاربردهای مواد شیمیایی

دانستنی های شیمی

در این وبلاگ به ارائه مطالب کاربردی در مورد خواص ویژگی ها و کاربردهای مواد شیمیایی مختلف پرداخته میشود.ارائه اطلاعات عمومی و محتوای جذاب در مورد علم شیمی و مواد شیمیایی مختلف از اهداف اصلی این وبلاگ است .

  • ۰
  • ۰

کلرید کلسیم یک ماده شیمیایی معدنی است که در دو گرید صنعتی و غذایی تولید میشود . فرمول این ترکیب معدنی CaCl2 است .

شکل ظاهری این ماده پودر کریستالی سفید رنگ است و حلالیت بالایی در اب دارد . وزن مولی این ماده 110.98 گرم بر مول است . این ترکیب به دو فرم خشک و هیدراته میباشد . کلرید کلسیم هیدراته به صورت مونو هیدرات،دی هیدرات،تترا هیدرات،هگزاهیدرات میباشد .

خواص و ویژگی ها

فرمول شیمیایی

CaCl2

وزن ولی

110.98 g·mol−1

شکل ظاهری

پودر سفید بدون بو

دانسیته

2.15 g/cm3 (anhydrous)

2.24 g/cm3 (monohydrate)

1.85 g/cm3 (dihydrate)

1.83 g/cm3 (tetrahydrate)

1.71 g/cm3 (hexahydrate)

 

نقطه ذوب

 

772–775 °C (1,422–1,427 °F; 1,045–1,048 K)
anhydrous
260 °C (500 °F; 533 K)
monohydrate, decomposes
175 °C (347 °F; 448 K)
dihydrate, decomposes
45.5 °C (113.9 °F; 318.6 K)
tetrahydrate, decomposes
30 °C (86 °F; 303 K)
hexahydrate, decomposes

 

نقطه جوش

1,935 °C (3,515 °F; 2,208 K) anhydrous

 

حلالیت در اب

 

Anhydrous:
74.5 g/100 mL (20 °C)
Hexahydrate:
49.4 g/100 mL (−25 °C)
59.5 g/100 mL (0 °C)
65 g/100 mL (10 °C)
81.1 g/100 mL (25 °C)
102.2 g/100 mL (30.2 °C)
α-Tetrahydrate:
90.8 g/100 mL (20 °C)
114.4 g/100 mL (40 °C)
Dihydrate:
134.5 g/100 mL (60 °C)
152.4 g/100 mL (100 °C)

 

روش تولید

این ماده  با واکنش خنثی سازی کلسیم هیدروکسید با هیدروکلریدریک اسید است .در سراسر جهان این ماده به عنوان فراورده جانبی فرایند سولوی  از واکنش زیر تولید میشود.

2 NaCl + CaCO3 → Na2CO3 + CaCl2

کاربرد این ماده در گرید غذایی در صنایع تولید کننده محصولات خوراکی به عنوان یک افزودنی غذایی و نگهدارنده به مواد غذایی اضافه میشود.شاخص کلرید کلسیم خوراکی E509 است و در تولید مواد غذایی نقش طعم دهنده ،سفت کننده و منعقد کننده دارد بنابراین از نرم شدن مواد غذایی جلوگیری میکند.

از این نمک برای یخ زدایی جاده ها در زمستان استفاده میشود.

در صنایع تولید فراورده های لبنی کلرید کلسیم در فرایند توید پنیر مورد استفاده قرار میگیرد.استفاده از این ماده باعث افزایش پایداری محصول نهایی میشود.

از دیگر کاربردهای این ماده میتوان به استفاده از ان در کشاورزی به عنوان یک کود شیمیاییبرای تامین کلسیم مورد نیاز گیاه اشاره کرد .عنصر کلسیم در کیفیت گیاه ،سفت شدن پوست میوه و افزایش عمر انبارداری میوه کمک میکند.

در صنعت از این نمک کلسیم در استخر شنا،تصفیه اب و پساب به عنوان خشک کن استفاده میشود.

علاوه بر این موارد این ماده در دیگر صنایع مثل متالورژی، حفاری چاه نفت،صنایع لاستیک ،تولید کاغذ و رنگ  مورد استفاده قرار میگیرد .

این ماده اگر به اندازه مجاز استفاده شود خطرناک نیست و مشکلی ایجاد نمیکند. مشکل اصلی خشک کننده بودن کلسیم کلرید و گرما زا بودن واکنش انحلال ان در اب است .تماس این ماده با پوست مزبوط و چشم منجر به سوختگی میشود.

و مصرف خوراکی ان تهوع استفراغ و درد درد ایجاد میکند.


a

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی